Schumacherov stav sa po úraze zhoršil, je v kóme a bojuje o život

30.12.2013 Celý región

Paríž 29. decembra (TASR) - Šampión v pretekoch formule 1 Michael Schumacher utrpel počas lyžovania vo francúzskych Alpách v rezorte Meribel zranenie hlavy. Sedemnásobného majstra sveta v "efjednotke" previezli do nemocnice. S odvolaním sa na francúzske média o tom informovala agentúra Reuters.

Poranenie hlavy je však vážne. Schumacher sa podrobil operácii a leží v nemocnici v Grenobli v kritickom stave v kóme, informuje portál lidovky.cz.

Udrel si hlavu o kameň

"Môžem potvrdiť, že Schumachera previezli do nemocnice. Spadol okolo jedenástej a udrel si hlavu o kameň. Zatiaľ vám však neviem povedať, ako vážne sú tie zranenia hlavy," povedal pre rozhlasovú stanicu RMC riaditeľ rezortu Christophe Gernignon-Lecomte. Podľa jeho slov mal však Schumacher na hlave helmu a počas prevozu do nemocnice bol pri vedomí.

Špekulácie o vážnosti zranenia

Médiá hneď začali špekulovať o vážnosti jeho zranenia. Periodikum Le Dauphine Libere na svojej internetovej stránke dokonca zverejnilo informáciu, že život bývalého pilota je v ohrození. Televízia BFMTV v nedeľu večer tiež informovala, že jeho stav je vážny. Na Schumachera dohliada uznávaný odborník profesor Gerard Saillant, ktorý je blízkym priateľom jeho samotného ako aj prezidenta FIA Jeana Todta. Bližšie informácie neposkytla ani hovorkyňa 44-ročného Nemca Sabine Kehmová, iba potvrdila, že udalosť sa stala počas súkromného výletu, na ktorom nebol sám.

Bývalý šampión opustil definitívne kolotoč formule 1 minulý rok po trojročnom návrate s Mercedesom, ktorý nasledoval po jeho predošlom ukončení kariéry vo Ferrari. Schumacher žije vo Švajčiarsku so svojou manželkou a dvoma deťmi. 
 

Vyberte región